در بیماری سلیاک توانایی روده در جذب مواد غذایی خاص دچار اشکال می شود. این افراد با مصرف فرآورده های غذایی حاوی گندم و جو دچار بیماری می شوند. در گندم و جو پروتئینی به نام گلوتن وجود دارد، که باعث التهاب و آسیب روده باریک در این افراد می شود و این موضوع سبب می شود که قادر به جذب درست مواد غذایی نباشند بیماری در اطفال و بزرگسالان دیده می شوند.
علائم بیماری سلیاک
بعضی از افراد دچار این بیماری علائمی ندارند ،علائمی که ممکن است ایجاد شود عبارتند از :
1.درد و احساس ناراحتی شکم
2.اسهال طول کشیده و یا عود کننده
3.دفع مدفوع چرب
4.کاهش وزن
5.نفخ شدید و یا احساس سنگینی و دفع گاز فراوان
6.کاهش اشتها
7.ضایعات پوستی خارش دار
8.کم خونی فقر آهن
9.بیماری استخوانی در اثر سوء جذب
10.اختلال یا تاخیر رشد در کودکان
– تست های خونی که پادتن ها یا آنتی بادیهایی را در خون جستجو می کند ،که این بیماران در واکنش به مصرف فرآورده های حاوی گندم و جو در بدنشان تولید می شود .
– آندوسکوپی
– ممکن است پزشک از شما درخواست کند که پرهیز غذایی خاصی بیماری را چند روز رعایت کنید و بهبودی علائم و عود علائم به دنبال مصرف مجدد فرآورده های محتوی گندم و جو به عنوان کمک در تشخیص بیماری استفاده شود .
محدودیت مطلق و دائمی مصرف فرآورده های غذایی محتوی گندم و جو و جو دوسر یا چاودار که شامل مواد غذایی زیر می شود
غذایی که از برنج ،ذرت ،سیب زمینی و سویا درست می شوند و انواع سبزیجات و میوه ها قابل مصرف هستند .توصیه می شود در هفته های اول درمان مصرف شیر و لبنیات محدود باشد ،ولی بعد از چند هفته از شروع درمان و کاهش التهاب روده لبنیات را می توان به مقدار لازم مصرف کرد .مواد غذایی و نان های رژیمی مخصوص بیماری سلیاک توسط شرکت های مواد غذایی تولید می شود و قابل استفاده می باشد.
آدرس :زاهدان - خیابان مصطفی خمینی روبروی ساختمان دی-
تلفن مطب:054265879
تلفن مطب:05424587
موبایل :09305641335
موبایل:09308754458
درباره این سایت